STICHTING SPEEL JE MEE

logo

 

WELKOM……bij Stichting speel je mee

Waar aandacht voor ieder kind voorop staat

Het is niet altijd zichtbaar, maar in Nederland leven veel mensen in armoede. Ook in Helmond en omgeving wonen gezinnen op of onder de armoedegrens en deze mensen beschikken vaak niet over goede huisvesting, genoeg eten en kleding.

Vaak is er geen geld om een verjaardag te vieren zoals ze dat graag zouden willen en is het krijgen van een verjaardagscadeau helaas niet vanzelfsprekend.

Stichting Speel je mee vindt dat ieder kind het verdient om een verjaardagsfeestje te vieren en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij! En ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van een kind is speelgoed heel belangrijk. Wij ondersteunen ouders met financiële moeilijkheden, na doorverwijzing, met het geven van een cadeautje voor hun kinderen tot en met 12 jaar.

Daarom hebben wij deze stichting in het leven geroepen. Een stichting die tot doel heeft om die gezinnen (tijdelijk) te ondersteunen bij het vieren van hun kinderverjaardagen. Wij zamelen bruikbaar, compleet en goed speelgoed in zodat de ouders bij ons een verjaardagscadeautje uit kunnen komen zoeken. Zodat hun kind echt jarig kan zijn!

Het is vanaf september 2013 ook mogelijk om maximaal 3 maal per jaar een cadeautje uit te zoeken om naar een kinderfeestje toe te gaan. Naast de gebruikelijke doorverwijzing ontvangen wij hiervoor graag de verjaardagsuitnodiging.

Voor wie?

Stichting Speel je mee is in het leven geroepen voor gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Deze gezinnen kunnen bij diverse hulpverlenende instanties een doorverwijzing aanvragen.

Deze instanties beoordelen of ouders in aanmerking komen voor een doorverwijzing. Er zal regelmatig een evaluatie plaatsvinden om te zien of voortzetting nog nodig of noodzakelijk is.

Op vertoon van deze doorverwijzing en een kopie van identiteitsbewijs van ouder(s) en kind(eren) kunnen gezinnen zich bij ons inschrijven. Zij krijgen een bewijs van inschrijving mee en dienen dit bij ieder bezoek mee te nemen.

Stichting Speel je mee accepteert doorverwijzingen van de volgende hulpverlenende instanties:

Stichting Leergeld
Super Sociaal

Ga naar de website van Stichting Speel je mee.

Stichting Speel je mee is ons eerste goede doel en omdat we net gestart zijn, zullen we gedurende het gehele jaar dit goede doel steunen. Door van ieder afgenomen opvanguur een bijdrage te doneren, maar ook door met deze stichting samen te werken en te helpen hoe en waar het maar kan!!

Samen maken we een verschil en kunnen we daadwerkelijk helpen. Folders van de Stichting Speel je mee liggen bij ‘T Skooltje in de entree en mogen worden meegenomen. Daarnaast komt er een potje op de bar te staan waar een vrijwillige bijdrage in gedaan kan worden. Speelgoed is natuurlijk ook altijd welkom!

Momenteel is de stichting hard op zoek naar een nieuw onderkomen. Hiervoor is alle hulp en steun welkom, maar ook ideeën en tips zijn handig. Kijk eens een keer op de site van Speel je mee en ben je in de buurt? Ga eens langs op de woensdagochtend. Het is een geweldig initiatief van de mensen die hier vrijwillig zo hard aan werken.