HET ONTSTAAN, ONZE VISIE

Met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de kinderopvang, als leidster, hoofdleidster, teamleidster en manager tot uiteindelijk directeur van een grote kinderopvangorganisatie, heb ik alle mogelijke facetten van de kinderopvang mee mogen maken. In vijfentwintig jaar is er ontzettend veel veranderd, zowel positief als negatief.

Ik heb veel gezien, ervaren en meegemaakt, zowel op de werkvloer als leidster, vanuit de organisatie als directeur en als werkende moeder van drie kinderen die opgevangen moesten worden. Vanuit die drie aspecten heb ik geleerd wat er wel goed was, maar zeker ook wat er niet goed was.

De visie die ik heb ontwikkeld is simpel en transparant. BACK TO BASIC.

Terug naar waar het allemaal om draait. Terug naar het begin. Geen ingewikkelde urenconstructies, geen mooie praatjes, geen extra services zoals boodschappendiensten, kappers en zwemlessen.

Gewoon kinderopvang. Persoonlijk. Zoals het hoort. Zoals het in eerste instantie ooit is begonnen en zoals het weer moet worden. Vanuit de organisatie, vanuit de ouders en vanuit het kind.

Door die gedachte en de drie aspecten is de visie ontstaan.

Een kleinschalig, hoogwaardige kwaliteit kinderopvang aanbieden waarin organisatie en ouders persoonlijk betrokken zijn en een fijne werkomgeving ontstaat voor de pedagogisch medewerkster. Zodra dat in balans is, ouders tevreden zijn en de werknemers iedere dag blij naar hun werk komen. kan men pas een veilige, fijne en vertrouwde omgeving creëren voor het kind, dat te allen tijden centraal staat.

Ik zie U graag op ‘ T Skooltje, waar de koffie altijd klaar staat.

Estelle van der ploeg
Directeur en Juf