KIC-K BSO BEEK EN DONK

Buitenschoolse opvang is vrije tijd voor schoolgaande kinderen. Een plek waar kinderen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn, een plek waar na schooltijd thee wordt gedronken en geluisterd naar de verhalen van de kinderen. Waar een kind kan spelen, zich even terug kan trekken of huiswerk kan maken.

Waar iedere dag vaste gezichten zijn, want ook schoolgaande kinderen hebben behoefte aan veiligheid en continuïteit. Waar een kind niet zijn plek hoeft te veroveren, maar wordt opgenomen in de groep. Een familie, een huiselijke sfeer, kleinschalig en persoonlijk. Dat is voor ons buitenschoolse opvang en dat is hoe wij als organisatie erover denken!

Onze ruimte is ingericht als huiskamer, net als thuis. Met een lange tafel waar we gezamenlijk thee drinken na schooltijd. Waar een pot met biscuitjes op staat, boekjes en tijdschriften liggen, aan gespeeld kan worden of waar we kunnen kletsen. Een zitgedeelte, met een bank en kussens. Om je lekker terug te kunnen trekken, om even niets te doen, te hangen, te vervelen, te liggen…want daar hebben kinderen ook behoefte aan.

Kasten met speelgoed, knutselmaterialen, spelletjes en noem maar op. Waar creatieve en fantasievolle ideeën kunnen worden geboren. Waar wij als leidsters de kinderen stimuleren en ondersteunen in hun fantasie en creativiteit, maar niet opdringen en voorkauwen. Waar we niet verplichten, maar kinderen mogen! Want daar draait het uiteindelijk om bij de buitenschoolse opvang:

Je thuis kunnen voelen!