‘T SKOOLTJE KINDEROPVANG HELMOND

Het pand aan de Boerhaavelaan 42 te Helmond is uitermate geschikt voor kinderopvang. Sterker nog, het is gebouwd met bestemming kinderopvang. Aan alles is gedacht.

Het pand ligt aan een doorgaande weg direct bij de uitvalswegen richting Eindhoven, Den Bosch en het centrum van Helmond. Naast deze weg is een zeer rustig ventweggetje, waar u als ouder makkelijk uw auto kunt parkeren en veilig uit kunt stappen om uw kindje weg te brengen.

Via de poort van de omheinde voortuin, komt u het terrein op. Bent u op de fiets, dan treft u hier ook het fietsenrek. Zo kunt u er zeker van zijn dat als u uw kindje van de fiets afzet, hij/zij niet van het terrein af kan lopen.

Bij de voordeur zijn twee deurklinken aanwezig, één op de normale hoogte en de tweede op ooghoogte van een volwassene. Deze dient u alle twee open te doen, voordat de deur opengaat. Kinderen kunnen dus niet zelf de deur openmaken om naar binnen te gaan, maar dus zeker niet om naar buiten te gaan. En dat is natuurlijk het belangrijkst!

U komt binnen in de entree, waar volop ruimte is om de jas en schoenen weg te ruimen en er is plek voor maxi cosi’s en kinderwagens. De voordeur is altijd dicht. U kunt daar aanbellen en door het raam ziet de leidster precies wie er binnen wil komen. Ook dit heeft alles met de veiligheid van de kinderen te maken. Mensen die niets te zoeken hebben op ‘ T Skooltje kunnen dus ook nooit zomaar binnenkomen.

De groepsruimte van de kinderopvang is ruim en licht. Er is qua vierkante meters per kind meer dan de gestelde norm van 3,5 M2 per kind. Er zijn twee slaapkamers met ventilatie, te bereiken via de groepsruimte. Leidsters kunnen dus ook te allen tijden de deur van de slaapkamer in de gaten houden en de slaapruimte betreden, zonder de overige kinderen uit het oog te verliezen.

Dit geldt ook voor de toiletruimte. Deze is ook te bereiken via de groepsruimte. Er zijn twee kindertoiletten, een leidstertoilet en een verzorgruimte met wastafel. De verschoningen van de allerkleinsten worden in de groepsruimte gedaan in de speciaal daarvoor ingerichte verschoonhoek. Ook hier is een wastafel met water aanwezig. Zo worden de kinderen nooit uit het oog verloren.

De keuken ligt aan de voorkant van het pand en is gedeeltelijk open, zodat ook hier goed zicht is op de ruimte en de kinderen. Een hekje zorgt ervoor dat de kinderen niet in de keuken kunnen komen.

Alle deuren zijn voorzien van veiligheid-strips en de stopcontacten zijn ook beveiligd. Door een strenge en nauwkeurige risico inventarisatie uit te voeren die jaarlijks terugkomt, worden alle eventuele risico’s in kaart gebracht en zullen daar oplossingen voor worden gevonden. Het pand wordt gekeurd door de GGD en brandweer volgens de gestelde richtlijnen.

De buitenruimte achter is bereikbaar via de speelruimte en heeft geen verborgen hoekjes. Ook hier heeft de leidster dus zicht op zowel de gehele buitenruimte als de speelruimte binnen. Er is voldoende schaduw aanwezig en het geheel is volledig omheind. Een grote berging zorgt dat het buitenspeelgoed netjes opgeruimd kan worden. Ook voor de tuin geldt dat hier een risico inventarisatie wordt uitgevoerd.